+45 7556 2555Beliggenhed

Mortensaften

...den 10. november

Aftenen før mindedagen for Den Hellige Martin (Martin af Tours), i Danmark kaldet Morten Bisp.



Mortensaften menu
Røget laks - fennikelsalat
Gammeldags andesteg - klassisk tilbehør
Ris a la mande - lun kirsebærsauce
DKK. 300,- pr. person



Historien om, hvorfor vi spiser mortensgås, blev første gang trykt på dansk i 1616. Her fortælles det, hvordan Morten for sin helligheds skyld blev udpeget til biskop i den midtfranske by Tours, hvor han levede i 300-tallet, men Morten ønskede af beskedenhed ikke at blive indsat i det høje embede og gemte sig i en gåsesti.

Gæssene røbede ham imidlertid ved deres gækken. Han bestemte derfor, at gæssene hvert år på denne dag, den 11. november, skulle lade livet for at blive spist. Mortensgåsen er i dag oftest ombyttet med en and.

I virkeligheden er gåsespisningen først op mod 1500-tallet blevet knyttet til de såkaldte martinsfester. Det fremgår af de tyske martinsviser, hvori man siden 1100-tallet havde prist den nye vin og den gode mad.

 



Kontakt os for at bestille eller høre mere...

Table icon  Bordbestilling : Klik her ›

phone icon  Ring og bestil på tlf. : 7556 2555

mail icon  Du kan også sende en mail - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se Smiley her »
[ X ]
[ X ]